Почетна » Сви су га знали као БОРУ ТОДОРОВИЋА, а да ли знате који је надимак имао у детињству?
Моја прича Вести

Сви су га знали као БОРУ ТОДОРОВИЋА, а да ли знате који је надимак имао у детињству?

Фото: Јутјуб принтскрин

Бору Тодоровића, знали смо као Ђенку, Будум Кента, Жику и многим другим надимцима, кроз улоге које је оставарио.

Па ипак, и поред огромне популарности и чињенице да му је живот стално био „под лупом“ јавности, Бора је имао и причу из живота коју је стално покушавао да „заташка”… Тачније, реч је била о његовом надимку.

– Ујео ме комарац и на челу ми се појавила чворуга. А како ми прашина, у коју сам стално упадао, играјући кликере и крајцарице, није пријала, та чворуга никако да нестане. Деца ме прозваше најпре Чворуга, па онда од милоште, мало нежније Чвока – испричао је славни глумац деценијама касније.

Никако није волео овај надимак, али он ће га пратити до краја живота.

Пратио га је и у војсци

– Бора Чвока, то име као да се залепило за мене. Где год бих дошао – надимак се за мном појављивао, а хтео сам да га заборавим: у војсци, у Хрватском народном казалишту… Али, увек дође неко ко ме зна по надимку, каже пред непознатима: ‘Здраво, Чвоко… Ту си, Чвоко… – причао је Бора додавши да му се чинило да је тај надимак већ постао неодвојиви део његове личности.

Испоставило се да је без разлога бринуо… Једном када је постао звезда, надимак је пао у заборав и за њега су до краја знали само најближи глумчеви пријатељи.