Почетна » Тајна љубави дуге седам деценија
Моја прича Вести

Тајна љубави дуге седам деценија

Фото: Принрскрин Јутјуб

Пар из Аустралије Рој Плаки и његова супруга Грејс у браку су више од седам деценија и још од Другог светског рата воле се као првог дана.

Грејс се шали да је тајна дуге и успешне везе „брак са правим мушкарцем“, али обоје су сагласни да је најбитније разговарати о проблемима. Верују да је срећа на њиховој страни, јер је и у више наврата Рој у рату био у животној опасности. Успео је да избегне два велика бомбардовања.

Грејс је у то време радила у фабрици која је производила кошуље за војнике и живела је у незнању да ли је он уопште жив. – Није му било дозвољено да пише било шта о рату или било чему.

Обрисали би из писма или исекли – присећа се она. На крају је ипак успео да се врати својој жени из ратовања. – Тата је повикао: „Грејс, на вратима је неко ко би хтео да те види.“ Видела сам га како стоји са ранцем. Притрчала сам и загрлила га. Рекао ми је:

„Чекај док се распакујем.“ Сиротан, био је толико уморан – усекао се тај тренутак у памћење Грејс. Данас имају двоје деце, четворо унучади и двоје праунучади, а упркос седамдесет година проведених у браку и даље им је последња ствар пред спавање да се држе за руке. – Никада нисмо заспали посвађани, већ уз речи „волим те” – рекао је Рој.