Почетна » Тајна људи који се никада не разболе
Здравље Вести

Тајна људи који се никада не разболе

Фото: Пекселс

Могуће је да је ствар генетике, али имунолошки систем је ипак више од генетике и веома зависи од нашег животног стила. Ово су навике људи који се ретко разболевају: Узимају довољно витамина Ц Овај витамин је веома битан за оснаживање имунитета. На дан је потребно од 60 до 90 милиграма тог витамина.

Довољно спавају Сан је и те како битан за очување здравља. Ако у последње време не спавате квалитетно и довољно, лакше ће вас ухватити прехлада или грип. Често се смеју Ако су вам драме или хорори омиљени филмови, онда је време за промену. Гледајте комедије и измамите себи осмех на лице. Управо смех и хормон среће јачају наш имунитет. Једу зелено поврће Здрави људи конзумирају много зеленог лиснатог поврћа. Оно садржи доста антиоксиданата, витамина и минерала који су телу потребни за јачи имунитет. Често перу руке Најчешће заразе долазе преко руку, па их стога чешће перите, посебно пре јела, а суздржите се од додиривања лица нечистим рукама, посебно подручја око усана.

Размишљају позитивно Ако размишљате да ћете се разболети док седите поред некога ко кашље и кије, вероватно на крају и хоћете. Позитивним размишљањем јачате и имунолошки систем и мања је вероватноћа да ћете се разболети. Размишљајте позитивно и биће вам лакше у животу. Вежбају Неки проводе сате сваки дан вежбајући, али то није нужно. Довољно је и пола сата шетње на свежем ваздуху или 15 минута брзог ходања. И тих 15 минута значиће пуно вашем организму у односу на пасивно седење пред телевизором. Пију пуно воде Немојте се водити оном од осам чаша воде на дан, свако тело је другачије. Рачунајте да пијете литар воде на сваких 20 килограма тежине. Ако сте тешки 50 килограма, требало би да пијете око два и по литра воде дневно.