Почетна » Савети стручњака » Нутрициониста

Нутрициониста

Нутрициониста Вести

Црвено пиће које неправедно запостављамо, а боље је од кафе

Чај од хибискуса постао је посебно популаран последњих година, али мало људи зна за његовa кориснa својстава. Чак и у старом Египту, инфузија од осушених листова хибискуса сматрана је панацејом – Египћани су веровали да пиће враћа енергију и гаси жеђ током екстремних...

Нутрициониста Вести

Четири намирнице које подмлађују, а једна кошта само 50 динара

Уколико ову храну једете једном недељно, крема за подмлађивање вам неће бити потребна. С годинама кожа пропада и губи еластичност, а након 40-те године тај процес се додатно убрзава. Добра вест је да се старење коже може успорити на потпуно природан начин и то уносом одређених...

Нутрициониста Вести

Шака ораха дневно спречава настанак камена у жучи

Међу коштуњавим воћем, ораси су најбогатији антиоксидансима. Због тога се сматрају намирницом која знатно може да смањи знакове старења, да заштити од срчаних болести, па чак и рака. Шака ораха дневно утиче и на смањење лошег холестерола, а спречава и развој дијабетеса. Ораси су...

Нутрициониста Вести

Јапански научници тврде: Смоква смањује тумор и снижава холестерол

Јапански научници су доказали да главни састојак смокве – бензалдехид, доприноси смањењу тумора код људи. Наиме, они тврде да је ово сочно воће показало одличне резултате код смањења ризика од рака простате. Такође, кажу да помаже и код рака дојке у периоду након престанка...

Нутрициониста Вести

Мислите да се гојите због година? Грешите! Оваква је ситуација

Пребацујете кривицу због вишка килограма на спорији метаболизам услед старења? Е па нисте у праву! Све до 60. године ваш метаболизам је исти као и кад сте имали 20, потврдили су резултати новог међународног истраживања. Међународни тим стручњака анализирао је бројне параметре 6...

Нутрициониста Вести

Ако имате +60 једите куркуму, али само ови начини су апсолутно здрави

Куркума је постала број 1 свих здравих биљака на свету! Она пружа толико широк распон здравствених предности да је то једноставно запањујуће! Куркума садржи куркумин, идентифициран као основни активни састојак, који постиже више од 150 потенцијално терапијских делатности, а...

Нутрициониста Вести

Бундева чува срце, али то није све! Још три разлога је чине супер-храном

Бундева може да се једе на много начина, запечена у рерни са шећером, у колачима, као салата, а чак се и коктели праве од ње. Знамо да су семенке бундеве одличлне за црева, али да ли је и сама бундева једнако корисна? Нутриционисти кажу да јесте и препоручују њено конзумирање...

Нутрициониста Вести

Заборавите сусам, тело тражо само један зачин: КИМ

Свако домаће пециво обавезно зачините кимом. Он јача желудац, подстиче варење хране, производњу хормона, избацивање мокраће. Позитивно делује и на болести плућа, кожна обољења, тешкоће изазване астмом. Умирује бронхије, алергијску астму, кашаљ, ојачава имунитет, повећава...

Нутрициониста Вести

Мршавите и једите храну која умирује алергије (јеловник)

Подаци Европске академије за алергологију и клиничку имунологију, показују да су алергије најраспрострањенија хронична болест на старом континенту. Чак 20 одсто пацијената има тежак облик болести са свакодневним страхом од напада астме, анафилактичког шока или смрти од...

Нутрициониста Вести

Много је разлога зашто треба јести ПРОСО, а први је: Побољшава крвну слику

Стари Словени су јели просо, а у данашњој исхрани га готово уопште нема. Било да је куван или млевен, па додат чорбама и сосевима, просо има веома позитиван учинак на очување доброг здравља. Фитинска киселина коју поседује смањује лош холестерол у крви, обнавља цревну флору и...