Почетна » У жижи

У жижи

У жижи

Гојазне особе и дијабетичари не морају да избегавају ову храну, наука руши стереотип

Иако се дуго времена сматрало да је боље да га избегавају, посебно група људи која се бори са вишком килограма, нутриционисти сада кажу да је кромпир одличан за мршављење и то због хранљивих материја које садржи. „Често, да бисмо се осећали ситима, потребно је да једемо...

Вести У жижи

4 најбоља поклона свих времена за свако дете: Ово ће памтити цео живот!

Најбоље код ових поклона је то што ће деца бити задовољна, а ви најсрећнији на свету. Како се ближе новогодишњи и божићни празници све више размишљате о некој ситницу коју бисте могли да замотате и ставите испод јелке како бисте обрадовали ваше дете. Наш предлог су поклони која...

У жижи

Ако сте ушли у 60-е и гојите се? Нутриционисти открили НАМИРНИЦУ која помаже

Мршављење након 40. може деловати застрашујуће, али стручњаци тврде да не треба тога да се бојимо. Можемо да држимо дијету, односно да променимо исхрану, јер је то први и најважнији корак ако желимо да изгубимо вишак килограма. Влакна су кључна за одржавање енергије и ситости...

У жижи

Лек против мигрене, гастритиса, затвора… 7 разлога зашто је добро пити воду на празан стомак

Знамо да се наше тело састоји од 70 процената воде. У случају здравствених проблема попут дуже дехидрације, артритиса, бронхитиса, болести бубрега, затвора итд. добро је знати да вода на празан стомак све то може да спречи. У Јапану је посебно популарно пити воду одмах након...

У жижи

Довољно спавате, а уморни сте? Лекари открили 5 симптома који су разлог таквог стања

Добар сан и буђење са осећањем одмора је нешто што нашем телу заиста треба. Али пробудити се са осећајем свежине за неке људе може да буде јако тежак подухват. Већина стручњака препоручује најмање седам сати квалитетног сна, али алармантна количина људи се и даље осећа уморно...

У жижи

Најдуговечнији људи једу све и практикују једно правило у исхрани, открила студија

Најдуговјечнији људи на свету практикују 80/20 правило исхране. О чему је реч? Плаве зоне су подручја која имају највећу концентрацију људи који живе до 100 година или више. У Плаве зоне спадају: Окинаwа (Јапан), Сардинија (Италија), Лома Линда (Калифорнија), Икарија (Грчка) и...

У жижи

10 најздравијих воћки на свету: Спремни дочекајте сезову вируса

Уравнотежена и здрава исхрана није потпуна без свежег воћа, које није само укусно, већ и храни наше тело витаминима, минералима и антиоксидансима који штите сваку ћелију у телу. Од витамина Ц до гвожђа, магнезијума или јединствених фитонутријената који имају снажно биолошко...

Вести У жижи

Не заборавите: Детаљи чине даму!

Тренерке и дукс. Шта разликује даму од „обичне“ жене? Свакодневни живот подразумева много физичког рада и за такву ситуацију је најбоље бити у удобној гардероби. Међутим, свака друга прилика подразумева да се жена дотера. Уколико такве прилике нису свакодневне треба...

У жижи

„Данас смо се упознали, за седам дана поново видели, а осмог дана решили смо да се венчамо“

Познате личности, како са домаће, тако и са светске јавне сцене, често имају веома бурне љубавне животе. Венчања, разводи, бурне везе, свађе нису ништа необично, али има оних који су били толико срећни и заљубљени, да су само након пар дана или месеци забављања одлучили да оду...

У жижи

Милена Дравић је важила за даму, а онда је направила скандал

Милена Дравић је једна од наших најбољих и најлепших наших глумица икада, чија је харизма непновљива. Напустила нас је пре четири године, али је оставила дубок траг у југословенској кинематографији, те су врло често могу прочитати занимљиви детаљи из њеног и више него испуњеног...

У жижи

Новогодишњи колачићи (рецепти)

Састојци: За тесто: 300 г меког брашна 100 г маргарина јаје 100 г шећера ванилин шећер прашак за пециво 1/2 кашичице цимета 4 кашичице меда За декорацију: беланце 200 г шећера у праху кашика сока од лимуна Припрема: Сјединити јаје, омекшали маргарин, цимет, мед, брашно, прашак...

У жижи

Туњевина или сардина? Лекари открили шта је здравије, једна лоша материја пресудила

Сада добро обратите пажњу како конзумирате туњевину и сардину, јер постоје ствари које о њима не знате. Међутим, нису све врсте рибе једнако здраве, па треба бити опрезан у погледу учесталости њиховог коришћења у исхрани. Риба је изузетно здрава намирница, пре свега због великог...

У жижи

Биљка коју зову „коњски реп са коњском снагом“: За шта је све добар ЧАЈ ОД РАСТАВИЋА?

Због свог састава, раставић је једна од најстаријих биљака које се користе у народној медицини. Највеће предности ове биљке јесу њен састав – богата је  природним калцијумом, магнезијумом, калијумом и силицијумом, па утиче на здравље костију и зуба. Раставић садржи и...

У жижи

Тихи мождани удар не показује симптоме, лекари дали 5 знакова преко којих можете да препознате

Када размишљамо о можданом удару, симптоми за које знамо да га прате су неразумљив говор, утрнулост, губитак покрета на лицу или телу. Но, тихи мождани удар не мора у опште да показује симптоме. Он се догађа кад се изненада прекине доток крви у део мозда, лишавајући мозак...

Вести У жижи

Колико често треба да перете зимску јакну – а које правило важи за шал и рукавице?

Пре него што обучете јакну или ставите капу на главу, размислите о томе колико су заправо били у додиру с вањским светом. Градски превоз, прљавштина и прашина само су неке од ствари којима је ваша одећа била изложена. Из неког разлога многи не перу своје јакне, капе, рукавице и...

У жижи

ПЕТ биљака које цветају и под снегом

Прве хладне дане, у сусрет зими карактеришу и празне терасе и саксије, које су током летњих дана украшавале наша дворишта и терасе. Ипак, иако можда нисте знали, постоје биљке које можете гајити напољу и током температура у минусу. Тако ће ваша тераса бити стилизована и када се...

У жижи

Поховане прженице од старог хлеба (рецепт)

Састојци:

стари хлеб
јаја
качкаваљ

Припрема:
Старом хлебу исеците кору, па ставите по комад качкаваља и уваљајте у излупано јаје. Хлеб пеците тек када се загреје уље у тигању. Чим једна страна добије боју – окрените на другу.
 

У жижи

Једите тамјанику и пијте црно вино јер смањују ризик од тромбозе

Тај благотворни ефекат обезбеђују супстанце које се зову антиоксиданти којих има доста у семенкама и опнама зрна грожђа, нарочито хамбурга, тамјанике, црног бургундца, каберне совињона, вранца, конкорда. Једите грожђе док траје Зато стручњаци за исхрану препоручују два до три...

У жижи

ЖАЛФИЈА ове зиме мора бити наш најбољи пријатељ: Ово су разлози

Међу благодетима које се приписују кадуљи су смањење упалних процеса, превенција хроничних обољења, јачање имунитета, регулација пробаве… Упала је јединствена реакција тела на било који неповољни фактор или спољни фактор. Деловање упалног процеса у организму има за циљ...

У жижи

Прикријте боре природним путем: Никако не прескачите ове рутине

Појава бора се не може избећи, али са здравом исхраном и свакодневном рутином одржавања чистоће лица, боре можете знатно умањити. Боре су неминовност сваког човека и долазе с годинама, ма колико ви пазили на своје лице и тело, нећете моћи избећи појаву бора у неким годинама ма...