Почетна » Тестенина са босиљком: Направите чувени “песто ђеновезе” (рецепт)
Исхрана Вести

Тестенина са босиљком: Направите чувени “песто ђеновезе” (рецепт)

Састојци

  • 150г босиљка
  • 200г пармезана
  • 90г пекорино сира
  • 50 грама пињола
  • 300мл маслиновог уља
  • 3 чена белог лука
  • кашичица морске соли

Припрема

Одвојте листове од гранчица, оперите, осушите убрусом, потом листове насецкајте. У блендер ставите насецкани босиљак, пињоле, пармезан, пекорино сир, бели лук и половину маслиновог уља. Када се мешавина уситнити, додајте преостало уље, со и све заједно још једном измешајте. Пробајте песто, па укус дотерајте према вашим жељама.

Ова количина песта је довољна за неколико употреба. Тако припремљен песто може стајати у фрижидеру до 15 дана.

У недостаку пињола, замените их бадемом, орасима, лешницима.

Скувајте тестенину и уживајте.