Почетна » Торта од палачинки са бутером од кикирикија или чоколадом (рецепт)
Исхрана Вести

Торта од палачинки са бутером од кикирикија или чоколадом (рецепт)

За палачинке:

  • 2 и по шоље млека
  • 1 шоља воде
  • ¼ шоље шећера
  • 3 јаја
  • 2 кашике уља
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 2 и по шоље брашна
  • ¼ шоље какао праха
  • 1 и по кашичица прашка за пециво
  • ¼ кашичице соли

За припрему крема:

  • 2 шоље слатке павлаке
  • ¼ шоље путера од кикирикија (еурокрема)
  • ½ шоље шећера
  • ¾ кашичице соли

Припрема:

Како би припремили палачинке потребно је да у већој посуди помешате млеко, воду, шећер, јаја, уље и екстракт ваниле. Мешати док смеса не постане глатка. У другој посуди помешати брашно, какао у праху, прашак за пециво и со. Додати суве састојке мокрим и све сјединити. Прекрити затим пластичном фолијом и оставити да одстоји на собној температури око 1х. Након тога пећи палачинке у тигању, док има смесе, а по завршетку их оставити да се охладе.

За припрему крема потребно је у посуди електричног миксера умутити слатку павлаку, путер од кикирикија, шећер и со. Започети са мањом брзином, па након пар минута повећати на средњу и мутити око 5 минута. Оставити по страни док не дође време за филовање колача.

Да би колач био направљен ставити једну палачинку на тањир и преко ње премазати фил, и поступак понављати док има палачинки и крема. На самом крају по жељи украсити шлагом и бананама. Оставите у фрижидеру до служења.