Почетна » Три места на телу морате сваки дан да перете сапуном
Дерматолог Вести

Три места на телу морате сваки дан да перете сапуном

Од како је почела пандемија, само слушамо о томе како морамо да пазимо на хигијену и перемо руке редовно како би заштитили себе и друге од вируса.

Но, поред тога, постоје три места која морате да перете сваки дан.

Уствари, претерано туширање или купање може да вам донесе само проблеме, а не олакшање. Према речима лекара, треба да перете само три дела тела свакодневно са сапуном: испод пазуха, препоне и стопала. Остатак тела само исперите водом.

Санди Скотнички, лекар и професор дерматологије на универзитету Торонто, је објаснио још прошле године како рибање целог тела сапуном и водом доводи до проблема са кожом, попут настанка екцема и осталих стања. Уместо „рибања“ целог тела, фокусирајте се на делове које треба темељно да оперете.

„Ако перете цело тело сапуном, уништавате све корисне бактерије које се налазе на кожи – додала је др. Робин Чуткан, оснивачица центра за жене у Мериленду.

Смањена отпорност

Неким деловима тела требају одређене бактерије, наводи, а када их исперемо сапуном смањујемо отпорност на одређене вирусе, што вас доводи до ситуације у којој можете да се разболите.

„Осим ако нисте завршили трку по блату, једина места која стварно треба теемељно опрати током дана су пазух и препоне. Остали делови тела би се требали само испрати, па чак и ако сте дошли с тренинга“, додаје лекарка.

Ознаке