Почетна » Трудна у 70. години
Занимљивости Вести из света

Трудна у 70. години

Једна 70-годишња жена из Мексика тврди да је у шестом месецу трудноће. Марија де ла Луз већ је мајка седморо деце, а ако се њене тврдње о трудноћи покажу тачним, она ће постати најстарија породиља на свету. Новинарима је показала налазе ултразвука, за које каже да представљају доказ да је трудна шест месеци и да очекује девојчицу.

– Рекли су ми да је цурица. Погледајте, можете да видите њено мало лице – рекла је репортерима који су је посетили у њеном дому у мексичком граду Мазатлану.

Де ла Лузова није открила никакве детаље о својој трудноћи, тако да није познато ради ли се о вештачкој оплодњи или сличним поступцима. Но, рекла је да је на трудноћу посумњала пре три месеца, пише Дејли мејл.

– Болеле су ме ноге, повраћала сам и осећала сам честе вртоглавице. У државној болници и у приватним клиникама направили су ми десет прегледа ултразвуком. Лекари нису могли да верују – рекла је новинарима. Де ла Лузова је напоменула да њена остала деца нису пресрећна због ове вести, коментаришући да је „престара за те ствари“. Ако се девојчица роди, Марија де ла Луз биће четири године старија од жене која је до сада држала титулу најстарије труднице, 66-годишње Марије дел Кармен Бусаде де Ларе. Она је родила близанце – два дечака, Кристијана и Пауа – у децембру 2006. Рођени су превремено царским резом, а сваки је тежио око 1,6 килограма.