Почетна » Тврди да је Хитлер
Занимљивости

Тврди да је Хитлер

Један човек из аргентинског града Салта је изјавио да је он заправо бивши нацистички вођа Адолф Хитлер и да је провео поледњих 70 година у скривању. Говорећи за локалне медије, натурализовани немачки имигрант објашњава да је у Аргентину стигао 1945. године с пасошем који је фалсификовао Гестапо пред крај Другог светског рата. Он се од тада, наводно, зове Херман Гунтерберг. Каже да је одлучио да прекине скривање јер је израелска тајна служба Мосад званично напустила своју политику прогона нацистичких ратних злочинаца 2016. године.

– Многи ме криве за злочине које никад нисам починио. Због тога сам морао да проведем више од половине живота кријући се од Јевреја, тако да сам већ одслужио казну. Приказан сам као лош момак само зато што смо изгубили рат. Кад људи прочитају моју страну приче, то ће променити начин на који ме доживљавају – рекао је Гунтерберг.

Историчари се генерално слажу да је Хитлер починио самоубиство 30. априла 1945. године у Берлину, док је Црвена армија улазила у немачку престоницу. Међутим, неки алтернативни историчари су сугерисали да је фирер могао побећи у Латинску Америку, као што су урадили бројни нацисти.

Наравно, мало људи верује у причу Хермана Гунтерберга, укључујући и његову 55-годишњу супругу Ангелу Мартинез. Она сматра да су његове шокантне тврдње производ деменције. Према њеним речима, он никада није споменуо Хитлера или нацисте до 2015. године, кад је почео да показује симптоме Алцхајмерове болести. Она сумња да је њен супруг био нациста који осећа грижу савести.

– Понекад би заборавио где се налази и ко сам ја. Изгледао је као да је у трансу. Тада би причао о Јеврејима и демонима, а онда би се вратио у нормалу – рекла је Мартинезова у изјави коју преноси Спутњик.