Почетна » У ком је знаку ваш дом
Занимљивости Друштво и ми

У ком је знаку ваш дом

 

ОВАН

Освајач простора

Ма колико био склон минимализму, Ован око себе мора имати динамику и боје, јер не подноси досаду. Ако се на зиду налази једно платно, оно је ватрено и на њему преовладава црвена боја. Две основне боје у његовом животу су црвена и црна, јер контраст даје динамику. Карактерише га склоност ка свему што је практично и употребљиво. Линије у стану Овна су оштре и јасне, а намештај квалитетан јер воли да се доказује. Ако се одлучи за постављање породичних фотографија на видно место, онда ће то бити слике униформисаних предака.

БИК

Важан је декор

Ако мора да живи у стану, а не у вили, онда је једина утеха за Бика да животни простор буде простран. Где би се иначе сместиле све те луксузне драперије, ћупови и балдахини? Бикови не штеде новац за ситнице и зато је кућа у коју све то може да стане најбоље решење за овај знак. Све је удобно, облици су благи, а инспирацију за боје црпе из природе. Чиније су пуне воћа, у саксијама је цвеће. Цветни десен је, уосталом, обавезан у дому сваког Бика.

БЛИЗАНЦИ

Простор за дружење

Близанци су једнако срећни кад кампују у шуми или се купају у пенушавој купки у свом лепом купатилу. Оно што је неопходно јесу књиге, али и сва средства комуникације − од телефона до најновијег рачунара. И наравно велики ЛЕД телевизор који ће се дивно уклопити уз лагани, често покретни намештај. Због неодољиве потребе да комуницирају с околином, Близанци радије живе у стамбеним зградама, него у засебним кућама.

РАК

Ушушкано породично гнездо

Топлота, припадност, сигурност…У недоглед се нижу карактеристике Рака, знака који се издваја као најприврженији породици. Рак у потпуности зависи од своје околине и његов дом је топао и ушушкан. Од раног детињства Ракови су колекционари свега и свачега. Сваки предмет у дому Рака има своју историју, живот и смисао, а кад је реч о просторијама, свака је царство за себе.

ЛАВ

Моћно и богато

Све је код Лава гламурозније него код других. Они не живе у кућама, већ у луксузним палатама! Ако већ бораве у стану, онда је то наравно у центру града. Лустери су раскошни, лампе ремек-дела, есцајг мора да буде с монограмом, вазе су скупоцене, а пешкири и постељина с дизајнерским потписом. Они богатији ангажоваће најпознатије архитекте за дизајнирање њиховог дома који одише блиставошћу и луксузом.

ДЕВИЦА

Чисто и уредно

Већ на самом улазу − блистава плочица с именом на вратима обавештава да је све под конац у дому Девице или, боље речено − мирис чистоће шири се до самог уласка у кућу. Иако није велики, животни простор чиниће се простран јер овај знак из минималног увек извлачи максимум. Угаоне гарнитуре, фотеље на развлачење, столови на расклапање и доминантна бела боја чине своје. Све је савршено, чисто, уредно и блиставо.

ВАГА

Склад и лепота

Цвеће пред улазним вратима, стилизована плочица с именом, декорисани отирач. За овај знак најјачи штит управо је лепота. Иако се Вага тешко одлучује за боју тепиха и зидова, просторије ће увек имати уметнички изглед. Више од било ког знака, Вага воли госте, а лепота не служи ничему ако не може да се види и прикаже. Дневни боравак је пример хармоније, завесе су раскошне, балкони пуни цвећа, обавезна је гарнитура од бамбуса. Дом Ваге пун је уметничких предмета, а порцелан и кристал нашли су своје место, док је сребрнина хармонично поређана.

ШКОРПИЈА

Мистично и опојно

Шкорпија се ужасава просека, умерености и на све ставља лични печат. Она обожава драму. Предсобље је попут лавиринта, препуно маски из Африке и слоноваче. Салон је простран, тросед је у пурпурној боји, украсни јастуци су сатенски, а слика на зиду огромна. У спаваћој соби су огромна огледала, осећа се мирис Оријента, ту је бордо постељина, смели актови на зидовима. Све је у комбинацији црног и црвеног. Купатило је повезано са спаваћом собом и комплетно је израђено у огледалима и мермеру.

СТРЕЛАЦ

Покрет и пространство

Кључне речи у дому овог знака су покрет и пространост. На зидовима су огромна огледала, лустери су масивни, фотеље широке, а билијар је овде на првом месту. Жута боја доминира животним простором, завесе су лепршаве. Стрелац спава у огромном кревету поред ког се налази безброј часописа, скупоцених боца с парфемима и обавезно неки авантуристички роман.

ЈАРАЦ

Праве вредности

Јарцу је важно да његов стан увек буде обасјан природном светлошћу, лампе су свуда, а кућа је обично од камена. Темељи су утврђени, а капија је од кованог гвожђа. Дневна соба има таваницу обложену гредама, зидови су прекривени библиотеком од махагонија и сликама старих мајстора. Намештај је масиван, у дуборезу и пресвучен кожом, а ту су и украсни јастуци од предивних тканина. У дому Јарца нема пластике, а екологија му је на првом месту. Икона на сточићу и бројанице се подразумевају.

ВОДОЛИЈА

Спој стилова

Водолија обично живи на последњем спрату јер обожава панораму града, а на тераси  проводи највише времена. Столице и лежаљке на расклапање, као и колекције књига и новина увек су ту. Код Водолија књиге заузимају толико места да нема места за људе. Дневна соба спој је неколико стилова. Писаћи сто је обавезан, а уз то и најновији рачунар, подсетник, три мобилна и два фиксна телефона. Простор је функционално уређен, кухиња и трпезарија су осмишљене тако да је у њима најлакше јести „с ногу“. Слично томе и спаваћа соба је модерно намештена, а постељина је, наравно, она која се не пегла јер Водолија за такве заврзламе, поред свих маштања, једноставно нема времена.

РИБЕ

Као у бајци

Рибе желе да све буде баш по њиховој вољи, да је кревет мекан, а софа удобна. Уласком у предсобље стана у коме живи Риба, већ смо на прагу бајковитог света. Ноге тону у персијски тепих, а ушушканост је максимална. Животни простор једне Рибе највише од свих домова личи на бајку. Колекција финих вина, романтични чајници, брушени кристал, свила, баршун и чипка, баш као и велико купатило у тиркизним бојама, све у овом дому има призвук топлине и удобности.