Почетна » У орману сваке жене треба да се налази ОВАЈ комад гардеробе
Вести Сениор свет

У орману сваке жене треба да се налази ОВАЈ комад гардеробе

Високо подигнути ревери, уски и дуги рукави, наглашене нараменице или крој који тек овлаш оцртава силуету, заједнички су именитељи за мантиле који ће се носити сваке јесени и пролећа.

Диктат модних кућа или класика?

Барем су тако одабрале да диктирају модне куће „Армани“, „Прада“, „Алберта Ферети“, „Фенди“, „Долче и Габана“… које промовишу изразито дуге мантиле за све краће дане пред нама. Међутим, овај комад гардеробе је права класика и носи се деценијама.

Класичан мантил кројен по мери

Мантил се никада не баца

Уколико спадате у чуварне особе, сигурни смо да ћете у свом ормару пронаћи бар један мантил укројен по овој мери, остао за „никад се не зна“ време, још из седамдесетих година прошлог века. Тренч мантили такође су поново ту, а носе се буквално преко чега год пожелите – од кожних сукањи до тренерки.

Земљане боје и једнобојни мантил

Земљане боје су најзаступљеније, мада промакне понеки модел и у нијанси петролеја, белој или светлије наранџастој. Анимал принт или дугине боје готово да су усамљени искораци у дезенирању, јер је већина мантила једнобојна. Крупни, нашивени џепови такође су један од детаља који их ефектно обогаћује, а ако закопчате само горње дугме и руке ставите у њих постићи ћете пун погодак, јер овогодишњи мантили одишу поруком слободе, која се, између осталог, оцртава и у томе да се најчешће носе откопчани.