Почетна » У овом америчком градићу живи само једна особа?
Занимљивости Вести

У овом америчком градићу живи само једна особа?

Фото: Јутјуб Принтскрин

Елзи Ејлер живи у овом граду од када зна за себе. Она је градоначелница, секретарица, библиотекарка, власница кафића. Tакође, она је и сведок је смањења популације овог града.

Сваге године, изнад кафића, стоји знак “Избори за градоначелника”, а једини гласач и кандидат, управо је Елза. Наиме, по закону, она је дужна да организује изборе и да тражи дозволу за алкохол и дуван, па захтев шаље држави која га потом прослеђује градоначелници, па када га као градоначелница потпише, враћа га назад себи, као власници бара. Град Монови је пред девет деценија бројао 150 становника. Могао се похвалити са три продавнице, неколико ресторана, али и затвором.

Када је 2004. године, Елзин супруг Руди преминуо, Елза је остала једина становница. Последња продавница и пошта затворене су давне 1974. године, а током 70-тих година прошлог века су се одселила и Елзина деца. Упркос условима, Елза никада није ни помишљала да се одсели. Наводи да се не осећа усамљено јер 12 сати ради у кафићу, у који редовно долазе људи из суседних места, али и туристи из целог света који желе да виде град са само једним становником.