Почетна » У жељи да их се отараси пензионерка из Лазаревца преварантима открила како да је ПРЕВАРЕ
Правник Вести

У жељи да их се отараси пензионерка из Лазаревца преварантима открила како да је ПРЕВАРЕ

Пензионерка О. Л. из Лазаревца била је жртва безочних превараната деличино због своје наивности и искрености.

Наиме, пензионерка је имала негативно искуство са телефонском продајом која је могла да је кошта три и по пензије за масажер, уређај који јој је представљен као спас за болест њеног супруга. Наиме, трговци једне компаније више пута су је звали и нудили различите производе, која она није желела да купи.

Да би прекинула узнемиравање открила им је кључну информацију!

Да би зауставила то узнемиравање, покушала је да им објасни да звоњава телефона смета њеном супругу који болује од Паркинсонове болести. Испоставиће се да је обавештавање трговаца о дијагнози свог супруга била њена грешка јер су они то након неколико дана злоупотребили и тако што су јој понудили телефоном масажер од 89.880 динара, који је наводно спас за побољшање здравственог стања њеног супруга.

Њена пензија је 24.000 динара, а апарат…

Пензионерка О. Л. је поверовала у чудотворна дејства овог апарата и обавестила их да јесте заинтересована, али да ће их обавестити ускоро да ли може да га финансира са пензијом од 24.000 динара.

– Времена за размишљање ипак нисам имала, јер су сутрадан на врата већ закуцали представници те компаније са уговором и додатним уверавањем о погодностима масажера за оболеле од Паркинсона. Ја чак нисам ни била упозната да долазе јер се на телефон тог дана јавио мој супруг, пошто сам била у продавници. Иако су дошли, колебала сам се и сумњала у њихове приче о делотворности масажера, а да би ме уверили позвали су у мом присуству телефоном наводно доктора који је поткрепио њихове наводе. Поверовала сам и одлучила да купим уређај, али је проблем био моја мала пензија па су ми они продужили рок плаћања како ми месечна рата не би прелазила 4.000 динара. Потписала сам уговор, верујући да ће се лоше здравствено стање мог супруга помоћу масажера поправити – објашњава О. Л.