Почетна » Укус детињства: Сладолед торта (рецепт)
Исхрана Вести

Укус детињства: Сладолед торта (рецепт)

Састојци:

За кору

  • 6 беланаца
  • 6 кашика шећера
  • 6 кашика брашна
  • кесица прашка за пециво
  • 200 мл млека

Чоколадни фил:

  • 400 мл млека
  • 3 жуманца
  • 4 кашике шећера
  • кесица пудинга од чоколаде
  • 1 кашика брашна
  • 1 кашика густина
  • 100 г чоколаде
  • 125 г маслаца или маргарина

Фил од ваниле:

  • 400 мл млека
  • 3 жуманца
  • кашике шећера
  • 1 кесица пудинга од ваниле
  • 1 кашика брашна
  • 1 кашика густина
  • 125 г маслаца или маргарина

Додатно за филовање:

  • 100 г шлага
  • 180 мл млека

Припрема:

Умутити беланца са шећером да буде пенасто. Додати брашно и прашак за пециво и измешати. Усути у плех – подмазан или обложен папиром за печење. Пећи око 15 минута у рерни загрејаној на 180 Ц.

Печену и мало прохлађену кору ставити на тацну и прелити је топлим млеком.

Жуманца умутити са шећером, додати пудинг од чоколаде, густин, брашно и мало млека, па измешати. Преостало млеко загрејати, усути умућену смесу и кувати да се згусне. Склонити са рингле, додати чоколаду и мешати да се отопи. Добро охладити и помешати са умућеним маргарином или маслацем. Чоколадни фил ставити преко коре.
Претходни поступак поновите и са пудингом од ваниле, али не додајете чоколаду. Други фил стављате преко чоколаде и пустите мало да се стегне у фрижидеру.
Након тога, умутите шлаг са млеком и ставити преко фила од ваниле.