Почетна » Умрли заједно после 71 године брака
Вести из света

Умрли заједно после 71 године брака

 

Вера и Вилф Расел били су у браку 71 годину и умрли су у размаку од четири минута, он у старачком дому, она у болници.

Вилф је херој из Другог светског рата и било му је 93 године кад је преминуо 29. марта у 6.50 ујутро. Само четири минута касније, у болници Лејчестер, удаљеној пет километара од старачког дома, преминула је и његова супруга Вера, преноси британски Телеграф.

Вилф је био члан краљевског ратног ваздухопловства и борио се у Италији и северној Африци, а прошле године је смештен у старачки дом Магна пошто му је дијагностикована деменција.

 

Чланови породице рекли су да је Верино здравствено стање почело да се погоршава кад њен муж није могао да је препозна. Примљена је у болницу у јануару, а умрла је уопште не знајући да је њен Вилф умро.

Заљубили су се врло млади и било им је само 16 и 18 година кад су се верили, а венчали су се после рата, 5. септембра 1945. Њихова унука Стефани Велч (44) рекла је да је њеном деди дијагностикована деменција пре годину дана и да је морао да буде смештен у старачки дом.

– Недавно је бака отишла да га посети и он је уопште није препознао. Од тог дана њено здравље је почело да се погоршава. Посетила сам је у болници, отворила је очи и питала ме где је он. Последња ствар коју ми је рекла била је: „Ми смо добар пар, зар не?“ – рекла је унука Стефани.

Kаже да мисли да је она чекала њега да умре и да је, сломљеног срца, умрла за њим.


Пензија