Почетна » Унуци су шарали по зидовима? Без нервозе, лако се скидају флеке од цртежа
Занимљивости Вести

Унуци су шарали по зидовима? Без нервозе, лако се скидају флеке од цртежа

Најобичнијим средством од воде у који сте сипали мало течног детерџента за сздове опраћете најразличитије врсте флека, од оних од пића, преко хране, до мрља насталих наслањањем намештаја на зид.

Шкработине састружите

Ако се на зиду налазе трагови дечјих бојица, најпре их пажљиво, само површински, истружите тупим ножем, па тек онда оперите поменутим средством за чишћење.

Како се скида фломастер?

Линије настале фломастерима мало се теже, али ипак успешно, уклањају, на следећи начин: најпре пробајте да их оперете на горе описан начин, а ако не успете, попрскајте их лаком за косу, па лаганим, нежним покретима трљајте папирним убрусом, све док се флеке не скину. За упорније трагове биће потребна и паста за зубе, коју би требало да нанесете на жељено место, оставите да делује 10 минута, па је обришете сувим убрусом.

Пре чишћења проверите зид

Да не заборавимо, пре сваког чишћења прво проверите како зид реагује, тако што ћете опрати неки мањи део који се не види, рецимо онај испод слике или у ћошку.

Дунђер и вода су најважнији

За редовно одржавање зидова, без флека, биће вам довољан већи сунђер натопљен у млаку воду, који ћете потом добро оцедити. Лаганим покретима освежите ваше зидове тако што ћете непрекидно прелазити сунђером преко њих, редом, део по део, јер ће у супротном остајати благи трагови од чишћења између два “потеза”, због неистовременог сушења.