Почетна » Ваша путна апотека
Фармацеут Савети стручњака

Ваша путна апотека

Није реткост да на путовању због промене климе и начина исхране почнемо да осећамо стомачне и друге здравствене тегобе. Како нам летовање не би постало мучење, ево препоруке шта би све требало да се нађе у вашој путној апотеци

  1. Свака промена географског поднебља може да доведе до појаве такозваних путничких дијареја. Да не бисте ризиковали да вам половина одмора пропадне због баналне цревне инфекције, почните с узимањем капсула пробиотика Ферментал два до три дана пре путовања и током свих дана одмора. Ферментал регулише цревну микрофлору захваљујући комбинацији пет сојева пробиотских микроорганизама, смирује грчеве, болове и запаљење у цревима. Обогаћен је алојом и витаминима Б групе.
  2. Ако сте од оних људи који пате од лењих црева и затвора не крећите на пут без кутијице биљних таблета Тен Хербс. Вишечасовна вожња аутомобилом или аутобусом још више погодује настанку затвора па ће вам Тен Хербс омогућити да регулишете пробаву и варење хране у року од 12 часова и да уживате у данима одмора.
  3. Ако имате хроничних тегоба с лошом венском циркулацијом или патите од хемороида, не крећите на одмор без тубе Ербавен гела и паковање Ербавен таблета. Гел ће спречити отицање ногу и болове услед високих летњих температура и моћи ћете дуго да шетате морском обалом или боровом шумом без замора. Ербавен таблете не само да ће спречити тежину у ногама и ноћне грчеве у листовима, већ ће вас штитити и од појаве хеморида.
  4. Ако сте љубитељ сунчања и препланулог тена, не крећите на пут без тубе Алое вера ЕСИ гела. Не само да рехидрира кожу након излагања сунцу, већ јој враћа еластичност и свежину, дубински је регенерише и ублажава црвенило и опекотине након прекомерног сунчања. Алое вера ЕСИ гел помаже у отклањању иритације и након уједа инсеката или ако вас ожаре коприва или медуза. Одличан је и за негу и обликовање косе.
  5. Промена средине, различити јастук и кревет од онога код куће, могу код особа с осетљивим сном изазавати несаницу. Да бисте избегли несаницу и постигли лакше успављивање попијте десет минута пре спавања таблете Мелатонин Актив, које ће на природан начин олакшати успављивање и пружити вам окрепљујући сан.
  6. Током летњег одмора нису ретке компликације с уринарним трактом и појава циститиса (упала бешике). Болни симптоми и непријатности уринарне инфекције могу се спречити узимањем две таблете дневно препарата Cranberrycyst, који брзо уклања изазиваче инфекције и помаже да се упала не врати.
  7. Сунце, ветар и морска со могу трајно да оштете косу. И мушкарци и жене након летовања имају проблем са сувим и оштећеним крајевима. За интензивну негу против опадања косе и исушивања препоручујемо богат и хранљив регенератор Ригенфорте с матичним ћелијама и аргановим уљем који би требало користити након сваког прања косе. Уз овај регенератор препоручујемо Ригенфорте интензивни шампон за негу косе, који дубински храни косу, зауставља опадање и спречава проређивање власишта.

Пише mr. ph Сашка Богавац