Почетна » Веш ће вам бити као нов након прања: Очистите веш машину на овај начин и одушевићете се
Занимљивости Вести

Веш ће вам бити као нов након прања: Очистите веш машину на овај начин и одушевићете се

Фото: Пекселс

Често заборављамо да поред прања прозора или детаљног чишћења купатила, потребно је очистити и бубањ веш машине. Да би нам чист веш из машине имао максималну чистоћу стучњаци чишћење препоручују један корак.

Сара Демпси, у разговору за Тхе Сун открила је начине како да очистите бубањ али и гуму на вратима веш машине. Наиме, гуму често занемаримо а у њој је најчешће скривају бактерије и прљавштина.

Објашњава да начин чишћења гуме зависи од тога колико често користите машину, а обично то можете одредити ако је прљавштина видљива или се осети неугодан мирис. Кад је реч о производима које ћете користити за чишћење, вероватно их већ имате у својим дому.

– Најбољи начин за чишћење гуме веш машине је мешавином средства за прање посуђа и топле воде. Након тога требали бисте покренути циклус прања на високој температури користећи куповни производ за чишћење унутрашњости бубња – саветује стручњакиња.

Иако би то требало бити довољно чисто, ако желите да ваш бубањ стварно засија, постоји неколико додатних ствари које можете учинити.

-Можете попрскати бубањ веш машине алкохолним сирћетом и обрисати све око бубња чистом крпом. Такође можете усути сирће у посуду за детерџент и пустити машину на циклус прања на високој температури – саветује Сара.