Резултати ће вас можда изненадити!
Употреба пестицида је убичајена али у дозвољени количинама. Међутим, уколико се користе веће количине ствара се ризик за развој многих тегоба. У овом случају моће доћи до поремећаја рада дигестивног тракта или, код дуготрајне изложености, до настанка веома тешких болести.
Зато би било добро правилно опрати воће и поврће пре конзумирања. Како ћете то урадити најефикасније сазнаћете у наставку текса. Пре тога да се осврнемо на списак воћа и поврћа које пестициде садрже у највећим количинама.
- јагоде
- спанаћ
- кељ
- нектарине
- jабуке
- грожђе
- брескве
- трешње
- крушке
- парадајз
- целер
- кромпир
С друге стране ту су и намирнице које су најмање загађене:
- авокадо
- кукуруз шећерац
- ананас
- замрзнути грашак
- лук
- папаја
- патлиџан
- шпаргла
- киви
- купус
- карфиол
- диња
- броколи
- шампињони