Почетна » Воћни јогурт никада не треба доручковати, а РАЗЛОГ је више него ДОБАР
Нутрициониста Вести

Воћни јогурт никада не треба доручковати, а РАЗЛОГ је више него ДОБАР

Доручак би требало да буде ваш најздравији оброк, те би требало да осмислите јело које ће вам пружити довољно хранљивих материја за ваше тело и дати вам енергију.

Сви већ знамо да је важно шта једемо ујутру јер то покреће метаболизам и важно је за контролу телесне тежине. Дакле, није важно само да поједемо нешто, већ је битно шта једемо.

Тачније, “погрешне” намирнице поједене за доручак могу да нам наштете, односно да поремете хормоне који имају пресудну улогу у контроли масти у телу.

Иако вас се може учинити да воћни смути и јогурт идеалан оброк за почетак дана истина је мало другачија. Баш попут сокова, куповни јогурти и смути напици углавном садрже огромну дозу шећера, као и адитива. Тачно је да ће вас освежити и дати тренутно енергију, али ће вам је брзо и одузети.

Уместо јогурта и смутија саветујемо да изаберете сирово воће које можете јести заједно са житарицама. Ово је одличан избор јела и за особе које су на дијететском режиму исхране јер ћете снабдети свој организам биљним влакнима.