Почетна » Вулин: Ви нисте терет друштва
Вести У жижи

Вулин: Ви нисте терет друштва

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је да најстарији нису терет друштва, као што ни најмлађи нису лоши, већ напротив, најбољи његов део.

– Деца која су у систему социјалне заштите су збринута, чувана, вољена, живот није био фер према њима, али зато смо ми ту. Наши најстарији могу да буду сигурни да ће у годинама које долазе ниво њихових права, материјална помоћ коју држава за њих обезбеђује, бити само већи – навео је Вулин, а известио Танјуг.

Министарство је, каже, одредило 2017. као годину међугенерацијске солидарности. Kако је рекао, у систему социјалне заштите има места за све, и ниједан грађанин Србије не сме и не може да буде ван тог система, као што ниједно социјално давање није и неће бити ускраћено, нити умањено. Ове године је, каже Вулин, за социјална права намењено више од 100 милијарди динара, што је повећање у односу на 2016. годину, а више од половине тог новца биће намењено за дечју и породичну заштиту.

– Нико не би смео да буде сам. Ниједна генерација не сме да буде сама – рекао је министар и навео да је лаж да су најстарији наш терет и да су појели будућност наше деце.