Почетна » За ћеркин живот до последњег атома снаге: Животна драма Аљоше Вучковића
Моја прича Вести

За ћеркин живот до последњег атома снаге: Животна драма Аљоше Вучковића

Фото: Јутјуб

Легендарни глумац Аљоша Вучковић имао је великих проблема са својом ћерком Леаном, која је добар део живота провела на одвикавању од наркотика.

Леана је кренула стопама славног оца, али је посегла за тамном страном. Породица се годинама трудила да је изведе на прави пут.

Леана се годинама борила са зависношћу од тешких наркотика, а познати глумац је давао све од себе у борби да је извуче из раља наркоманије и спасе јој живот.

Веровали су да спас постоји

Ћерка чувеног глумца Аљоше Вучковића, Леана Вучковић је 1999. године уписала Факултет драмских уметности, заједно са Слободом Мићаловић, Катарином Радивојевић, Аном Франић, Милошем Влалукин, Маријом Вицковић…

Припадала је класи Предрага Бајчетића и била једна од најталентованијих у њој, али онда је њен живот кренуо низбрдо. Почела да користи наркотике и да мало по мало губи тло под ногама. Леана је водила дугогодишњу борбу са зависношћу од наркотика, а на крају је завршила у затворској болници, на одвикавању.

Сви напори породице тада нису уродили плодом, па је одлуком суда Леана била приведена на обавезно лечење од тешког облика болести зависности.

– Оно што могу да кажем јесте то да моја ћерка није у затвору, већ на лечењу затвореног типа. Мислим да би сви људи требало да пусте појединце и њихове најближе да своје проблеме решавају сами и онако како најбоље умеју – изјавио је тада глумац за Сторy.

– Не чини другоме оно што не би желео да неко други уради теби, једна је од главних максима којих би требало да се придржавају. И данас их саветујем, али оне одлучују да ли ће ме послушати јер их поред мене васпитавају и школа и улица. Некада смо ми слушали родитеље зато што смо морали, а данас је то ствар избора. То што је Леана одлучила да се бави глумом, сасвим је нормално јер је одрастала уз оца који се бави том професијом. С друге стране, не значи да ће бити боља од других колега. И генетика је учинила своје, пошто је наследила доста мојих особина – испричао је Аљоша.