Почетна » За чим пензионери највише жале?
Занимљивости Вести из света Вести

За чим пензионери највише жале?

Пензионери који су прешли праг седме деценије живота највише жале што нису путовали више и што су у животу пропустили неке романсе.

Организација Nationalwide Building Society Savings  из Велике Британије спровела је анкету о томе за чим стари људи највише жале. Трећина испитаника, њих 33 одсто, рекло је да су им путовања остала непрежаљена, док 31 одсто пензионера који имају преко 70 година кажу да им је жао што нису уштедели више новца за старост. Њих 17 одсто одговорило је да тугују за губитком контакта са појединим пријатељима или члановима породице, док 14 процената њих жале за „оном једном љубави која је отишла“.

Оно што се коси са неким ранијим резултатима сличних анкета јесте податак да одређени број пензионера сматра да је требало боље да управљају некретнинама и сматрају да би данас то много боље урадили – да су млади.

 

Доња граница за куповину некретнине у Великој Британији данас је у 28. години живота, док је некада била у 33. години.

Близу 50 одсто испитаника заинтересовано је за сопствено здравље, док је свака трећа особа изразила забринутост за финансије у старости. Скоро трећина испитаника није сигурна како ће платити рачуне следећег месеца.