Почетна » Зашто би ЗЕЛЕНА БОЈА требало да буде део дома? Створите хармонију
Друштво и ми Вести

Зашто би ЗЕЛЕНА БОЈА требало да буде део дома? Створите хармонију

Фото: Пиксабеј

Боја је једноставан и приступачан начин да почнете да примењујете принципе фенг шуија у свом дому, а свака боја има много слојева везе и значења. На пример, сваки од пет елемената са којима радимо у фенг шуију повезан је са различитим бојама.

Шта зелена боја представља у фенг шуију

Један од енергетских система са којима радимо у фенг шуију је систем пет елемената, који потиче из таоизма. Систем пет елемената препознаје пет различитих врста енергије, од којих свака има различите квалитете и карактеристике. У фенг шуију, често посматрамо ове различите елементе са циљем да створимо више хармоније и равнотеже у нечијем дому и животу. Зелена је повезана са елементом дрвета, који се односи на саосец́ање, флексибилност, лечење и раст. У систему багуа, зелена боја је боја области фенг шуи багуа која је повезана са породицом. Ово породично подручје такође представља нове почетке и нашу повезаност са природом. Зелена подсец́а на енергију пролец́а. Уношењем зеленила у простор, повезујете се са зеленом и виталном енергијом траве, дрвец́а и природе уопште.

Како користити зелену боју?

Када додате одређену боју имајуц́и на уму фенг шуи, та боја може да учини много више од самог изгледа простора. Зелена може да буде посебно корисна ако су ваше намере да позовете више флексибилности и саосец́ања, побољшате породични склад, започнете нешто ново или инспиришете нове идеје и креативност. Постоји много начина за уношење зеленила, од намештаја, уметничких дела, текстила и других украсних предмета.

Биљке

Куц́не биљке су одличан начин да унесете зелену боју у свој дом, а да ништа не фарбате. Уопштено говорец́и, најбоље је да изаберете биљку која има меке, заобљене листове.