Почетна » Зашто су жене 50+ привлачне млађима
Занимљивости Сениор свет

Зашто су жене 50+ привлачне млађима

Млади мушкарци све чешће су у потрази за искуснијим женама, ма колико разлика у годинама представљала табу тему. Шта је то у зрелим женама да им младићи не могу одолети? Одговоре зна Челзи Каплан, колумниста портала match.com.

Не „даве“ мушкарце

Најбржи начин да отерате мушкарца су разговори о браку, будућој деци и заједничкој старости. А старије жене то једноставно не раде. „Зато што више нису у годинама када их на то присиљава биолошки сат. Старије жене не маштају о томе да се скрасе“, каже саветница за везе Џенифер Бидвел. Уместо да партнера „ухватите за врат“, она саветује „баш ме брига“ приступ, па чак и кад вам је та веза најважнија на свету.

Имају стила

Мушкарци не желе озбиљну везу с полуголим девојкама које за шанком добију без труда, тврди ова терапеуткиња. „Ако желите да имате праву везу, контролишите понашање при изласцима. Кад сте напољу и желите да привучете мушкарца, понашајте се као зрела жена. Наручите неки класични коктел и обуците се да изгледате лепо, а не провокативно“, саветује Бидвел.

Знају да воде љубав

Будући да жене у средњим годинама имају дуго искуство, њихово знање у завођењу и вођењу љубави немерљиво је с почетницама. „Искуство је пре била мана за жену, али сада је вредност коју траже многи мушкарци“, тврди др Пепер Шварц, аутор књига на тему секса. Она препоручује постављање питања док сте с партнером у кревету. „Не воле сви мушкарци исте ствари, али неке су ствари увек исте. Најлакше је питати партнера шта воли и шта га усрећује“, каже она.

Имају новац

Мушкарце узбуђују жене које не само да су вољне да плате рачун, већ то и стварно чине, сматра др Шварц: „Мушкарци воле економски независне жене. Постоји нешто привлачно у женама које су самосталне и могу се побринути за себе, али и за мушкарца, ако је то потребно.“ Али, и ако немате подебљи рачун, можете оставити утисак финансијски слободне особе. На пример, резервишите вечере у ресторанима путем портала за групну куповину. Ваш мушкарац то не мора да зна.

Прве повлаче потез

И Бидвел и Шварц тврде да је можда најпривлачнија особина 50+ жена то што преузимају иницијативу. Позивају млађе мушкарце на састанак, иницирају први пољубац или започињу разговор. „Заборавите на правила, оно што жене чини привлачним јесте њихова асертивност“, каже Бидвел. Каже да је жена која ће „само седети на сувозачевом седишту“ мање привлачна од оне која „зна узети волан у своје руке“. Др Шварц саветује женама да се понашају као да увек знају шта раде: „Кад прве приступате, чините те без оклевања, чак и кад глумите самопоуздање. Кад покажете да знате да уживате, да сте опуштене и да имате самопоуздање, мало ће вам који мушкарац одолети.“