Почетна » Због њих вам је кућа увек прљава: 5 предмета који скупљају највише ПРАШИНЕ
Занимљивости Вести

Због њих вам је кућа увек прљава: 5 предмета који скупљају највише ПРАШИНЕ

Примените ове савете.

Да ли вам се некада чини је борба против прашине малтене па узалудан посао, јер колико год да је бришете, она се поново појави, и то веома брзо?

Верујте да нисте једини.
Постоје предмети у кући на којима се прашина скупља у огромним количинама, па касније почне да се разлеће и пада по другим стварима

1. Постељина

Постељина је дефинитивно јендо од најпрашњавијих места у кући. У кревету се накупљају гриње, длаке кућних љубимаца и честице наше коже, а временом ове честице на различите начине доспевају у ваздух и путују по просторији. Препорука је да мењате постељину једном недељно.

2. Отворени ормани

Честице тканине и мтве ћелије наше коже које остају на одећи, предстаљају прашину која се по просторији шири из отвореног ормара. Због тога је важно да врата ормана буду затворена, као и да редовно чистите полице. Количина прашине у дому ће се повећати ако држите ормар отвореним или ако јакне, капуте и друге ствари држите окачене на офингерима и чивилуцима.

3. Часописи и новине

Сви предмети од папира су извори прашине, па је препорука да их држите у фиокама, а не на полицама. Једини изузетак су књиге са тврдим повезом.

4. Овлаживач ваздуха

Гриње повећавају количину прашине у кући, а оне се много брже размножавају у влажном окружењу. Баш због тога, прешпоручује се да одржавате влажност у дому на нивоу од 40 до 50 процената. Најбоље решење је свакако пречишћивач ваздуха који ће апсорбовати прашину.

Уколико већ имате овлаживач, користите за њега течност са минималним садржајем соли, јер со, када се течност истроши, може такође да се претвори у прашину и да лети по дому.

5. Ципеле и тепих

Нема везе колико сте очистили ципеле када сте ушли у кућу, део прљавштине са улице ће остати на њима. Ово је нарочит случај ако у предсобљу држите тепих или стазу, јер ће се честице прашине одатле проширити по дому.

Ципеле, дакле, ставите у ципеларник чим уђете у кућу, а тепихе и отираче из предстобља чистите свакодневно.