Почетна » Жена која је живела 122 година јела је неке намирнице сваки дан
Моја прича Вести

Жена која је живела 122 година јела је неке намирнице сваки дан

Жана Калман је живела 122 године, а једном приликом је открила које намирнице је конзумирала готово свакодневно.

Истраживање животних навика шесторо људи који су имали више од 100 година довело је до занимљивих закључака, а испитивање је спровела британска компанија Еден’с Гате.

Очекивано, кључна ставка приликом истраживања била је исхрана ових људи, као и социоекономски статус и количина стреса којем су били изложени током живота.

Најстарија особа на свету била је Францускиња Жана Луиза Калман која је живела чак 122 године, а она је једном приликом открила које три намирнице је конзумирала готово свакодневно.

Чоколада

Жанин је јела чоколаду након сваког оброка. Иако некима може да изгледа чудно, ова намирница има бројне здравствене предности. Истраживање је показало да је она корисна за срце, да помаже у борби против канцера и заразних болести које нарушавају имуни систем. Наравно овде се мисли на тамну чоколаду која је направљена од 70% какаа.

Према истраживању чоколада позитивно утиче на здравље

Маслиново уље

Америчко удружење за болести срца наводи да маслиново уље између осталог садржи витамин Е и смањује ниво лошег холестерола. Самим тим, ризик од срчаних обољења је мањи. Резултати истраживања су показали да је конзумирање великих количина маслиновог уља повезано с дужим животом. Лекари саветују да из исхране избаците маргарин и мајонез, а да уврстите маслиново уље.

Вино

Калмент је навела, преноси Кликс.ба, да је нарочито волела да пије порто, црвено вино које се прави у Португалу. Многи ову врсту вина конзумирају као део медитеранске дијете, која је проглашена најздравијом. Наравно, битно је да конзумирате умерену количину, не више од једне чаше дневно.

Ознаке