Почетна » Жене су луделе за њима: Где су највећи заводници СФРЈ и ко је на слици?
Моја прича Вести

Жене су луделе за њима: Где су највећи заводници СФРЈ и ко је на слици?

Неки су непрепознатљиви, али један заводник бивше СФРЈ је и дање добар фрајер!

Како данас изгледају највећи заводници Југославије посебно се питају младе даме тог времена, зар не?

Овим фрајерима бивше Југе није могла да одоли ниједна жена, јер су пленили својим шармантним ставом и изгледом. Осим тога, били су права господа са манирина, а поштовање према припадницама лепшег пола је било неизоставно.

Владо Калембер

Одрастао је и школовао се у Загребу. Иако му је прва љубав била сликарство, због девојака је одлучио да почне да се бави музиком. Жене су га обожавале, а мушкарци му завидели.

Заједно са Изолдом Баруџијом представљао је Југославију на Песми Евровизије 1984. године. Популарност је стекао осамдесетих година 20. века песмама „Ана“, „Ја нисам коцкар“, „Вино на уснама“…

Последњи момак који стоји (десно) је Владо Калембер!

На врхунцу славе групе „Сребрна крила“ добијао је хиљаде писама, обожаватељке су луделе за њим, на његовим наступима су падале у несвест. Причало се како је један поштар у његовој улици морао да носи само његову пошту, док су остали разносили пошту комшија.

Владо је био велики џентлмен, те никада није желео да открије колико жена је освојио, чак је тврдио да је често био усамљен. Био је неко време у вези са Локицом Стефановић из чувене плесне групе која је пратила Здравка Чолића.

Дуго је важио за вечитог нежењу и највећег шармера на естради, све док се 2006. године није оженио 30 година млађом виолончелисткињом Аном Руцнер. У августу исте године су добили сина. Неретко су наступали заједно, а својим складним односом пркосили таблоидима који им због генерацијске разлике нису предвиђали дуговечан брак. Али, остали су у феноменалним односима, те често заједно путују

Бајага

Фронтмен групе „Бајага и инструктори“ стекао је невероватну популарност широм земаља бивше Југославије. Пре ове групе Бајага је као ритам гитариста свирао са групом „Рибља чорба“. За то време жене широм бивше Југе луделе су за њим и напамет знале стихове хитова „Са друге стране јастука“, „Плави сафир“, „Тамара“, „Тишина“, „Зажмури“…

Своју каријеру је искључиво градио на добро музици коју је стварао, вешто избегавајући скандале. Све ове године он је волео једну жену – Емилију, коју чува далеко од очију јавности. А онда је као бомба одјекнула вест да се у тајности и развео после 40 година брака.

– Ема је становала у Земуну, а упознали смо се у аутобусу. У бусу сам је први пут питао да ли би хтела да изађе са мном у недељу, а она је рекла да недељом не излази. Мени је то било као да ме је о’ладила, јер ко не излази недељом? Ема је ваљда излазила суботом, откуд знам. Ја онда нисам постављао никакво додатно питање, било ми је труба. Тек после неколико месеци смо профурали – истакао је музичар.

Како је тада признао, све песме посветио је Еми, којој није био лак терет његове славе.

Здравко Чолић

Ова музичка легенда је једна од наших највећих звезда икада! Он је увео потпуно нови правац на сцену, а жене су дословно падале у несвест, када би га виделе. Бодриле су га срчано и кад је 1973. године је са песмом „Гори ватра“ представљао Југославију на Песми Евровизије у Луксембургу.
Две године касније освојио прво место на „Београдском пролећу“ са песмом „Април у Београду“, као и на „Вашем шлагеру сезоне“ са нумером „Звао сам је Емили“. Постао је нераздвојан тандем за чувеном локицом, док се нису посвађали.

Према мишљењу многих, концерт који је обележо његову пребогату каријеру вио је на Ушћу у Београду 2011 године, коме је присуствовало 100.000 обожавалаца. Иако је ушао у шесту деценију живота, Чола је више од три и по сата певао своје највеће хитове и играо са плесачима који су га пратили. Пренос је гледало више од 2.000.000 људи.
Иако од жена није могао да се одбрани, Чола је волео само три пута. Прву дугу везу од четири године је имао са Јасном Дулић, балерином из групе „Локице“. Следећа веза је трајала седам година са манекенком из Ријеке, Елизабетом Видас, која је, поред супруге, једина жена коју је пољубио у јавности. Са Александром се забављао 11 година и 1. маја 2001. године су се венчали. Имају две ћерке.

Жарко Лаушевић

Жарко је важио за опасног момка и правог заводника, па су жене падале са ногу када би га угледале. Иако га дуго није било на глумачкој сцени, Лаушевић се маестрално вратио на сцену, а његов шарм је још увек ту. А и шта рећи о човеку који је глумио у филму који се зове „Шмекер“?

Био је нарочито популаран 80-их година прошлог века. Рођен је 19. јануара 1960. године на Цетињу.

У јулу 1993. године Жарка и његовог брата Бранимира су напали хулигани. Глумац је, у самоодбрани, убио двојицу и трећег ранио. Служио је казну у затвору, онда једно време живео у Њујорку, да би се пресуда више пута мењала, све док на на крају није помилован.

Глумац је свом адвокату једном приликом рекао: „Не осећам катарзу. Са овим ћу морати да живим цео живот. Несрећа је остала иста и у мојој души и у души породица настрадалих. После 15 година 2014. је поново дошао у Србију.

Глумац је прво био ожењен Мајом која му је родила ћерку Асју и сина Душана. Међутим, љубав није потрајала, те су 1994. године зазвели, а супруга је са децом отишла у Америку.Другу жену Аниту је упознао на снимању филма „Бој на Косову“. Иако се Жарко у њу заљубио, тада се међу њима није ништа догодило. Анита се убрзо удала и родила је ћерку Андреу. Док је глумац био у затвору, она се развела, па су се 1999. године венчали и заједно отишли у Америку. У међувремену су добили ћерку Јану.

Од 2017. Жарко је направио огроман повратак на нашу глумачку сцену и заиграо маестрално у остварењима Сенке над Блаканом, Калкански кругови, Државни службеник, Време зла.

Небојша Бакочевић

Попут Лаушевића и Небојша је био глумац који је још као клинац започео своје глумачко путовање. Важио је за младића којег је красила невероватна харизма. Памтимо га као Дарка из филма „Како је пропао рокенрол“, а осим што је освајао Аницу Добру на филмском платну, и изван филма је заводио жене.

Током деведесетих глумио је у многим филмовима и серијама попут „Заборављени“, „Виолински кључ“, „Оригинал фалсификата“, „Црни бомбардер“, „Велика фрка“, „Тамна је ноћ“ и другима. Одиграо је мању улогу у драми „Нож“. У току наредне две деценије играо је епизодне улоге у серијама „Лавиринт“, „Вратиће се роде“ и „Пет“.

Имао је проблема са дрогом и повукао се…

У међувремену доста се говорило о његовим наводним проблемима са дрогом. Двехиљадитих се из јавности повукао јер, како је рекао, не жели да буде део естраде. Био је у бурној вези са балерином Ашхен Атаљанц.

Ален Исламовић

Ален Исламовић прославуио се као певач у бендовима „Дивље јагоде“, „Бијело дугме“ и „4 Аса“.

Звезде је дотакао након што је прихватио Бреговићеву понуду и у новембру 1986. објавио плочу под насловом „Пљуни и запјевај, моја Југославијо“. До тог момента рок бендови и извођачи могли су само да сањају о милионском тиражу и албуму на коме је свих девет песама постало хитови. На тој плочи су, поред насловне, биле и нумере „Замисли“, „А и ти ме изневјери“, „Хајдемо у планине“, „Ружица си си била“ и друге.

Ален се после разлаза од Дугмића из Сарајева вратио у Бихаћ, где је са супругом водио дискотеку и кафић. Ипак, од музике није одустајао, него је у децембру 1989. године издао албум, а наставио је да ствара сам и даље.

Премда су многе жене уздисале за овом рок звездом, Исламовић је од своје 22. године веран својој Маријани. Наиме, упознали су се када је њој било само 16 година, али су одлучили да остатак живота проведу заједно. Из те љубави су се родиле ћерке Уна и Лара.Занимљиво је и да се Ален претходних неколико година бавио узгојем лешника. На свом имању је имао на стотине садница, па је постао један од највећих произвођача лешника у БиХ.