Почетна » Живећемо више од 100 година
Вести из света

Живећемо више од 100 година

Директор Мерцедес бенца Дитер Зеце најавио је „драматичне промене“ које нас очекују у следећих 20 година. Он између осталог предвиђа да ће се животни век продужити на више од 100 година.

Зеце је изјавио да ће Uber постати највећа такси-служба на свету, а Airbnb највећа хотелска фирма. Такође је рекао да ће амерички адвокати остати без посла јер систем IBM Watson у секундама пружа правне савете с 90 одсто тачности, док је тачност савета правника само 70 одсто.

Он предвиђа да ће у 2030. години „компјутери постати интелигентнији од људи“, а већ следеће године ће се појавити аутомобили са самоуправљањем за јавну употребу. Тврди да ће до 2020. цела аутомобилска индустрија бити поремећена јер „више нико неће хтети да купи ауто“.

– Позваћете ауто да дође по вас, он ће се појавити и одвести вас до одредишта. Нећете морати ни да паркирате, моћи ћете да радите нешто друго током вожње и само ћете платити за пређену удаљеност. Наша деца никад неће имати возачке дозволе, нити ће бити власници аутомобила – сматра он.

Зеце сматра да ће аутомобили на самоуправљање спасити милионе живота сваке године јер ће драстично смањити број несрећа на целом свету.

– Већина аутомобилских фирми ће банкротирати, а технолошке фирме (Tesla, Apple, Google) ће у револуционарном приступу градити компјутере на точковима. Многи инжењери из Фолксвагена и Аудија су потпуно престрављени због Тесле. Електрични аутомобили ће постати уобичајени око 2020. године. У градовима више неће бити толико буке, а електрична енергија ће постати невероватно јефтина. Тако ће и вода постати јефтина и чиста – изјавио је Зеце.

Такође је утврдио да ће доћи до пропасти медицинске индустрије због уређаја Tricoder X, који може да идентификује„скоро сваку болест“ и биће широко доступан. Он је рекао да ће мобилни телефони на крају ове године имати уграђену опцију 3Д скенирања, а 3Д принтери ће бити толико раширени да ћемо моћи да скенирамо стопала, а затим штампамо ципеле у својим домовима. Такође је упозорио: „У следећих 20 година нестаће 70 до 80 одсто радних места. Сваки план за успех створен у 20. веку осуђен је на пропаст у 21. веку. Шта год планирали, заборавите ако то не можете да извршите путем својих телефона. До 2020. године ће 70 одсто људи на свету имати смартфон, што значи да ће имати приступ врхунском образовању широм света.“

– Апликација под називом moodies већ према изразу лица може препознати ваше расположење. До 2020. биће развијене сличне апликације које ће моћи да разлуче да ли говорите истину. Замислите политичку дебату у којој можете да видите ко говори истину, а ко лаже – рекао је Зеце.