Почетна » ЖИВОТ ПРЕКО ВЕЗЕ
Колумне

ЖИВОТ ПРЕКО ВЕЗЕ

Мој комшија се родио, одшколовао, запослио и добио децу преко везе, а и код Светог Петра је стигао – преко везе 

Имам пријатеља који за све што уради каже – урадио сам преко везе. Све остало му је безвезе. Сањао сам синоћ како је и на онај свет отишао – преко везе. Ево како је то изгледало у сну… 

Пристигао мој комшија код Светог Петра и чека у реду. 

-Како сте стигли овде? – пита га Свети Петар, мој комшија поносно рече – преко везе, а Свети Петар се уплаши да говори под стресом, па врати причу на почетак и затражи основне податке. 

-Рођен сам преко везе. Моју мајку су убацили у салу за порођаје уместо неке жене, која је управо почела да се порађа. Кад сам кренуо у школу, мој учитељ је био сиромашак, па су му моји родитељи куповали неке ситнице, колико да преживи. У средњој школи, на састанку одељењске заједнице демократски је одлучено колико евра кошта позитивна оцена из сваког предмета.Уписао сам факултет на основу добрих оцена из средње школе. Мој отац је сматрао да не би требало да се искомплексирамучењем, јер су деца наших пријатеља куповала седмице и осмице. Мој тата се определио за деветке. Тако сам и докторирао, а татин пријатељ ме јe запослио у својој фирми. Сећам се како ми је тата срдачно честитао и кроз сузе рекао: „Сине, свака ти част!“ 

-Да ли си био ожењен? – прекину га Свети Петар. 

– Још увек сам ожењен. Ту је и моја супруга. Ту су и моја деца. И њих сам добио преко везе. Моја супруга, коју обожавам, имала је љубавника, тако да ја у прављењу деце нисам морао ни да учествујем. 

-А сада ми објасните како сте то преко везе стигли код мене? 

– Ја сам, знате, дудук за вожњу. И онда је мој отац средио у полицији да ми дају дозволу. Пре пола сата сам кренуо са породицом на годишњи одмор и уместо на море, стигнем код вас. 

-Идете у пакао! – рече хладно Свети Петар. 

-Али, молим вас, ту сам са супругом и децом. Ми не желимо да се одвајамо. 

-И они ће са вама. Нису баш сви за пакао, али то чиним само због вас. 

-Значи – преко везе! – рече мој комшија озарен божанском светлошћу, а ја се пробудих и закључих како је овај сан – безвезе.