Почетна » Животна прича фаталне италијанске диве која и у 94. години не престаје да интригира! 
Моја прича Вести

Животна прича фаталне италијанске диве која и у 94. години не престаје да интригира! 

Ђину Лолобриђиду су јурили моћни мушкарци, али новац је није занимао!

На мети превараната

Италијанска глумица, фоторепортерка и вајарка симболизује један од крунских доказа да лепота и привлачност и те како умеју да искомпликују живот! Готово читавог живота била је на мети заљубљених просаца, али и превараната који су хтели да се окористе од њеног имена и богатства стеченог у време највеће славе. Добарт пример за то управо су веридба и лажни брак са магнатом трговине некретнинама Хавијером Ригауом и Рафолсом, који су пре пет година завршени драматичним судским процесима и разоткривањем скандала.

Пронашао је “ловац на таленте”

Ђина Лолобриђида рођена је као Луиђина и друга је од четири ћерке предратног произвођача намештаја у градићу Субјако, у римској области Лацио. Тек што је почела са студијама цртања и вајарства на чувеној Академији лепих уметности у Риму, запазио ју је ловац на таленте чувеног италијанског филмског студија Ћинећита, који је тих година био у енергичном успону у светским размерама.

Одбила је позив на аудицију

– Одбила сам његов позив на аудицију, али он је инсистирао да дођем. На разговору са директорима и продуцентима из студија нисам желела да прихватим улогу, међутим, они су поново инсистирали да се предомислим. Замолили су моју мајку да ме убеди рекавши јој да ћу добити хонорар од хиљаду лира. Ја сам им на то одговорила да је моја цена милион лира, мислећи да ће се насмејати и коначно ме пустити да идем својим путем, али они су пристали – присетила се Ђина у једном од интервјуа.

Слава јој је променила живот

Иако није имала такву намеру, својим поступком успоставила је правило. Ла Лоло, како саму себе зове, добијала је све јер ни за шта није марила.

– Рано сам постала популарна и никад нисам ништа морала да тражим. Требало је само да кажем да, јер су ми увек давали много више. У једном тренутку мој уговор са студиом био је такав да ми припадало десет одсто од укупне зараде филма, а имала сам право да одаберем остале глумце, редитеља и сценарио.

Сукоб са Софијом Лорен

Од самог почетка Ђина је имала огромну пажњу јавности, можда баш зато што је није тражила. С друге стране, то је проузроковало медијски конструисани ривалитет са другом тадашњом звездом у успону, такође секс-симболом Софијом Лорен.

Наравно, новинари су криви.

– Цео тај сукоб започели су њени агенти за штампу и то није престало педесет година. Било је страшно досадно, а чак и кад је променила те људе који су били задужени за односе с јавношћу, које ја никад нисам имала, то се наставило. Нас две веома се разликујемо и другачије смо градиле каријере. Ја сам желела да будем уметник више него ишта друго, да имам каријеру на високом нивоу – објаснила је једном приликом Лолобриђида своју доследност.

Једнако доследна била је и у одбијању најутицајнијих мушкараца на планети. Ђина се 1949. године удала за словеначког лекара Милка Шкофича, с којим је 1957. године добила сина Андреу Милка Шкофича Јуниора. Њен супруг напустио је медицину да би се у потпуности посветио менаџерском послу у Ђининој каријери. Званично су се развели 1971, након 22 године брака, али њихов однос отишао је у неповрат много раније.

На мети удварача

Један од њених највећих обожавалаца био је легендарни Хауард Хјуз, милијардер, бизнисмен, пионир америчког ваздухопловства, проналазач, филмски продуцент и редитељ. Његова опседнутост Ђином почела је кад је 1950. године у штампи видео њене фотографије у бикинију, чији је аутор био Милко. Тада четрдесетчетворогодишњи Хјуз одмах ју је позвао на пробно снимање у Холивуд, где је управљао једним од највећих студија тог времена. Прихватила је очекујући да је позивницу добио и њен супруг. Очекивано, пред само полетање из Рима, схватили су да их уместо две, чека једна резервисана карта.

Њен боравак у Америци потрајао је два и по месеца, током којих је свакодневно одбијала Хјузово удварање. Он, с друге стране, није имао намеру да одустане.

-Био је јако висок и врло интересантан. Имао је две јакне и једне панталоне које је стално носио. Све је на њему било прашњаво и прљаво, као да је неки физички радник. Избегавао је новинаре, па смо увек јели у екстремно јефтиним ресторанима, понекад чак и у колима. Тад сам лоше говорила енглески, а он ме је научио да псујем – причала је касније Ђина.

-Превише је разлика било између нас – рекла је.

Моћни удварачи

Пред крај шездесетих, она је схватила да је њен брак пропао. Причало се о афери коју је имала са Кристијаном Бернардом, јужноафричким хирургом и пиониром у трансплантацији срца, а 1969. чак се верила са Џорџом Кауфманом, пребогатим наследником империје некретнина. Баш као и све друго, за њу је крај љубави био нешто најнормалније око чега не треба правити драму.

Њен одлазак са великог платна и повлачење у уметност, нису довели у ред и интимни живот. Чак је ни зреле године не спречавају да се нађе у средишту љубавних скандала. Романса са знатно млађим маркантним Шпанцем, наводно, почела је 1984. године на једном пријему у Монаку, где Ђина такође има резиденцију и вилу. Тамо је упознала шармантног и високог Хавијера Ригау и Рафолса.

-Тада сам имао 23, а она 57 година, што је по мени идеална разлика између мушкарца и жене – рекао је Хавијер.

Пар је уоктобру 2006. године иступио у јавност и најавио скоро венчање.

-Између Хавијера и мене у почетку је била само страст, не и љубав. То је дошло касније, а ја сам увек била слаба на млађе мушкарце -објаснила је она

Два месеца касније венчање је отказано, а глумица је кривицу за то приписала великом притиску медија.

-Хавијер је очајан, а откад смо најавили венчање, муче га лажи и измишљотине. Не може то више да поднесе -рекла је легендарна хероина.

С друге стране, он је изјавио да ће, упркос свему, увек волети своју бившу вереницу.