Почетна » Никола Грифин (57): Златни бикини у шестој деценији, што да не?
Занимљивости Моја прича

Никола Грифин (57): Златни бикини у шестој деценији, што да не?

 

Американка Никола Грифин одушевила је свет позирајући за познати едиторијал купаћих костима у чувеном Спортс илустрејтед магазину

 

Никола Грифин (57) најстарија је дама која се икада сликала за популарни амерички часопис Спортс илустрејтед. Раме уз раме с три деценије млађим манекенкама, ова храбра дама позирала је у бикинију за рекламну кампању под називом „Купаћи костими су за све“. Како су пренели светски медији, циљ произвођача био је да неуобичајеним одабиром модела као што су Никола и плус сајз (крупније) девојке покаже да купаће костиме носимо сви и да на плажи не би требало да се срамимо што немамо извајано тело попут манекенки које иначе красе ове рекламе.

Не само да су у томе успели, већ је кампања у рекордном року постала једна од главних тема у свету и показала да модни едиторијали могу бити једнако успешни и кад их украси дама на прагу трећег доба.

– Кад сам прочитала наслове, помислила сам да ми је 80 година, а не 56 – рекла је искрено Никола. – Па не може свима бити 20 година, не можемо сви бити високи и витки. То је већ више досадно. Све даме у овој кампањи су другачијих година, фигура, порекла, и у томе је њена снага. А веровали или не, ово је први пут да сам обукла бикини. Родила сам две ћерке и природно је да имам стомачић, али више га нећу крити испод једноделног купаћег.

Многи су одушевљени њеном храброшћу, а највише њене две ћерке, близнакиње.

– Сваког дана слале су ми поруке с питањем да ли ћу се стварно сликати за едиторијал, нису могле да верују – рекла је Никол америчким медијима. – Веома су поносне на мене и одушевљене су фотографијама, баш као и ја. И њиховим момцима се свиђају.

Никола је моделингом почела да се бави тек недавно, пре 18 месеци, кад су јој ћерке уписале колеџ и одселиле се у други град. Тада је схватила да празнину због њиховог одласка ваља испунити неким хобијем, али није ни сањала да ће догурати овако далеко. Ипак, њене природне облине и седа коса одушевљавају дизајнере, па се већ обрела у неколико модних магазина.

– Чини ми се да је све само сан и да ћу се ускоро пробудити – искрена је ова дама. – Ја нисам дебела, нормално изгледам за своје године, али вапим за тим да у рекламама и магазинима видим да одећу носе жене нормалних димензија, а не младе мршавице. Доста је било да на пистама виђамо манекенке са чијих тела буквално виси гардероба, па ко ће то да купи и носи?

Свет се мења и делује као да је ера терора лепоте, младости, фото-шопа и идеалних димензија за нама. Већ сада у најтиражнијим модним часописима можемо видети „обичне“ људе, а радује што су све чешће то особе у златним годинама.

Приредила Ивана Лабовић