Почетна » Знате их као уштипке, крофнице или локумадес, а важно је да су УКУСНИ (рецепт)
Исхрана Вести

Знате их као уштипке, крофнице или локумадес, а важно је да су УКУСНИ (рецепт)

Састојци:

  • 500 грама жутог сојиног брашна (даје мекшу структуту теста)
  • 500 грама белог брашна
  • вода

Припрема:

Бело и сојино брашно помешати, па замесити у глатко тесто тако што ћете постепено додавати млаке воде.
Од теста формирати мале уштипке. Кувати их на пари око пола сата и сервирати топле.

Коме здравље дозбољава може да их пржи у дубоком уљу.

Можете их декорисати топљеном чоколадом, воћем, конзумирати уз домаћи пекмез или их, једноставно, уваљати у шећер.