Почетна » Зоран Ђорђевић: Најстарији грађани Србије заслужују боље услове живота
Друштво и ми Вести

Зоран Ђорђевић: Најстарији грађани Србије заслужују боље услове живота

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорима и оснивачима приватних домова за одрасла и стара лица и директорима државних домова о питањима која су од значаја за отпочињање пружања услуге смештаја корисника у приватним домовима за одрасла и стара лица, проблема у раду, као и питање предузимања неопходних мера за унапређење пружања ове услуге.

Ђорђевић је изјавио да је приоритет Владе Србије брига о најстаријим грађанима, као и подстицање отварања легалних приватних домова који ће у складу са Законом испунити све потребне услове за пружање адекватних услуга за смештај најстаријих, и додао да ће се овакви састанци одржавати континуирано.

– Директори домова имају прилику да на састанцима представе своје проблеме са којима се сусрећу и тиме помогну нама да нађемо прави начин за њихово решавање. Желимо да отворимо Србију према Европи, обезбеђивањем боље и квалитетније услуге за смештај наших најстаријих грађана, али и да привучемо стране држављане да користе услуге смештаја домова за одрасла и стара лица. Тако ћемо омогућити и приватним домовима боље пословање, али и држави веће приходе – рекао је Ђорђевић и додао да се већ у јулу ове године очекује усељење првих корисника.

Министар је истакао да ће због стварања бољих услова живота наших грађана, бити измена и допуна Закона о социјалној заштити, али и доношење Закона о социјалном предузетништву и Закона о лизингу радне снаге.