Почетна » Зову их воћне пуслице или торта павлова, а укусна је као облак (рецепт)
Исхрана Вести

Зову их воћне пуслице или торта павлова, а укусна је као облак (рецепт)

Потребно је за пуслице:

  • 3 беланца
  • 190 г шећера
  • прстохват соли

За карамел крем:

  • 3 жуманца
  • 250 мл млека
  • 75 г шећера
  • 20 г пудинга са укусом карамеле
  • кашичица млека у праху

За шлаг крем:

  • 200 г слатке павлаке за шлаг
  • боја за колаче црвена и плава

За декорацију:

  • 100 г свежег воћа (малине и купине)
  • 50 г орашастих плодова за посипање

Умутите беланца и со (уместо соли може и кашичица сирћета). Када се формира богата пена додајте шећер (помало из више пута). Мутите док се шећер не растопи. Нанесите масу за пуслице из дресир кесе на плех обложен пек-папиром. Сушите сат времена у рерни на 100 степени, са укљученим вентилатором или уместо вентилатора оставите у полуотвореној рерни пола сата након печења да се додатно осуше.

У жуманца сипајте мало хладног млека, додајте карамел пудинг и умутите. Остатак млека и шећер загрејте. Мало врућег млека сипајте преко жуманаца и пудинга, а затим све вратите на ватру да се скува и непрестано мешајте. Додајте кашичицу млека у праху и мало ораха.

Умутите слатку павлаку и одвојите на три дела. Два дела обојите прехрамбеним бојама за колаче (црвена боја за розе шлаг и плава и црвена за љубичасти). На охлађене пуслице нанесите умућену слатку павлаку. На розе павлаку ређајте малине, на љубичасту купине, а на белу карамел крем. Украсите орашастим плодовима.